وکیل حقوقی کیست؟ وکیل دعاوی حقوقی در قزوین

به شخص مدافع حق و حقوق موکل خود در دعاوی حقوقی، وکیل حقوقی می گویند. وکیل حقوقی می تواند هم در موارد قضایی و هم غیر قضایی کار کند. وکیل حقوقی در زمینه دعاوی مربوط به اموال و اشخاص تخصص دارد. وکیل حقوقی خوب، مشاوره های حقوقی خوبی در زمینه حقوق عمومی و حقوقی خصوصی به موکل خود ارائه می کند.

لیست بهترین وکیل حقوقی در قزوین

وکیل حقوقی

در این نوشته:

  • وکیل قراردادها
  • وکیل ملکی
  • وکیل بیمه
  • وکیل اداره کار
  • وکیل ارث و تقسیم ترکه
  • وکیل دیوان عدالت اداری و اجرای احکام مدنی

اگر برای دعاوی حقوقی خود وکیل می خواهید

  • با شماره ما تماس بگیرید.
  • از ما در واتس اپ مشاوره بگیرید.
  • درصد پیروزی خود در پرونده را بالا ببرید.
انتخاب کنید

وکیل حقوقی را میتوان به چند دسته تقسیم کرد به عنوان مثال وکیل در حوزه:

  1. قراردادها
  2. وکیل ملکی
  3. وکیل بیمه
  4. وکیل اداره کار
  5. وکیل ارث و تقسیم ترکه
  6. وکیل دیوان عدالت اداری
  7. وکیل اجرای احکام مدنی

وکیل قراردادها

(( یک خط قرار داد خوب بهتر از دادرسی های طولانی با هزینه های سنگین است))

وکیل قرارداد، همان وکیل دادگستری ای است که با توجه به علم و سابقه و تخصصی که در امر قراردادها دارد، می تواند شما را در امور مربوط به تنظیم انواع قرارداد یاری کند. از آنجا که هرکلمه و عبارتهای مندرج در قرارداد تنظیمی، دارای آثار حقوقی می باشد. تفسیر های زیادی می شود از آن کرد. درنتیجه بهتر است از یک وکیل متخصص و متبحر در حوزه تنظیم قراردادها، برای این امر استفاده شود.

در کشور ما معمولا به علت عدم مشورت با یک موسسه حقوقی، پس از بروز مشکل و محکومیت به موسسه حقوقی مراجعه می شود. در صورتی که باید با دیدگاهی پیشگیرانه به آن نگاه کنیم. قبل از ورود به موضوع ( مثلا هنگام تنظیم قرارداد خرید و فروش ملک یا پیش فروش آن یا انعقاد قرارداد کاری، یا قرارداد تجاری و ) ابتدائا با یک وکیل حقوقی متخصص در حوزه قرارداد مشورت بنمایند. سپس از آثار آن ، خطرات و نتایج کار، آگاهی یابند و یا معامله را انجام دهند. در این صورت ریسک بسیار کمتری را متحمل خواهند شد.

مشاوره یا سپردن امر به یک وکیل حقوقی در قزوین در بسیاری از موارد منتج به کاهش یافتن هزینه ها می شود. زیرا مشاوره با یک وکیل متعهد و صادق، و متخصص قبل از ورود به دادرسی های قضایی و پیش از اختلاف این نفع را برای شما دارد که پیش از هرگونه اتفاقی بررسی کنید که آیا اساسا حقی که مورد ادعای شما است قابلیت پیگیری قضایی و قانونی دارد یا نه؟ فایده های داشتن وکیل متخصص در امر قرارداد بسیار است. هر قراردادی که منعقد می‌شود، خطرات و آثاری ،مختص به خود را دارد. از سوی دیگر هر قرارداد بنا بر اراده طرفین و قانون ماهیت و نتایج مختص به خود را دارد. به عنوان مثال قرارداد پیش فروش آپارتمان بنا بر ماده ۲۴ قانون پیش فروش ساختمان میبایست در دفاتر اسناد رسمی انجام شود. بنابراین با استفاده از یک وکیل قرارداد، فواید بسیار زیادی برای شما به ارمغان خواهد آمد.

چند مورد از مزایای وکیل قرارداد

  1. پیشگیری از اشتباهات و خطاهای هنگام تنظیم قرارداد
  2. پیش بینی نتایج مختص هر قرارداد و در اختیار گذاردن راه حل در خصوص آن به عنوان مثال حق فسخ یا انفساخ یا خسارات قراردادی
  3. پیشگیری از هرگونه ابهام و شفافیت هرچه بیشتر قرارداد برای جلوگیری از تفسیرهای گوناگون
  4. عدم ایجاد نتایج و تعهدهای سخت و سنگین بر متعهد قرارداد

وکیل ملکی

یکی از مهم ترین و عمده ترین دعاوی حال حاضر در دادگستری ها دعاوی ملکی می‌باشد. وکیل ملکی میتواند به گونه تخصصی تری نسبت به وکلای دیگر در موضوعات دعاوی اموال غیرمنقول (ملکی) و پرونده‌هایی از این‌ قبیل، فعالیت و مشکلات افراد را در این خصوص برطرف بنماید.

با توجه به گسترده بودن دعاوی ملکی و پیچیدگی های خاص آن، وکیل حقوقی در قزوین که تخصص او در امر املاک است میبایست از پیچیدگی‌های این گونه پرونده‌ها علم کافی داشته باشد. به درستی راه احقاق حق را در پیش گیرد. در نهایت بتواند حق شما را باز پس گیرد. همچنین وکیل متخصص قزوینی در امر املاک با اشراف به قوانین مربوط به ملک، می‌تواند زوایای پنهان موضوع طرح دعوا را بسنجد و به درستی بتواند از موکل خود دفاع کند.

رویه قضایی دعاوی املاک

در متن زیر به شرح و رویه قضایی برخی از عمده ترین و گسترده ترین دعاوی مربوط به املاک می پردازیم:

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک

اینگونه دعاوی معمولا در مواردی رخ می دهد که علی رغم تنظیم مبایعه نامه یا به عبارت عرفی تری قولنامه بین فروشنده و خریدار ملکی ائم از زمین تجاری، اداری فروشنده ملک به بهانه های مختلفی از تنظیم سند رسمی به نام خریدار امتناع مینماید. در خصوص این گونه دعاوی اولا میبایست محل طرح دعوای خود را مشخص نمود. با استناد به ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی طرح این گونه دعاوی در صلاحیت دادگاه حقوقی محل وقوع ملک می‌باشد.

در نهایت با استناد به مواد ۱۰٫۲۱۹٫ قانون مدنی دادخواست الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی را طرح نمود. دادگاه در صورت وجود شرایط لازم و با توجه به قرارداد منعقده و تعهدات فی مابین طرفین حکم به الزام تنظیم سند رسمی صادر خواهد نمود.

دعوای خلع ید

خلع ید یعنی دعوای مالک رسمی مال غیرمنقول بر علیه متصرف غیر قانونی آن است. اگر شخصی ملکی را بدون اینکه حقی یا مالکیتی بر آن داشته باشد و بدون رضایت مالک تصرف بنماید غاصب محسوب میشود. ضامن عین و منافع ملک در زمان تصرف می باشد. دعوای خلع ید نیز در صلاحیت دادگاه محل وقوع ملک می‌باشد. تنها مالک رسمی ملک میتواند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی از طریق طرح دادخواست خلع ید متصرف غیر قانونی و اجرت المثل مدت زمان تصرف را بخواهد.

دعوای مطالبه ثمن ملک

در صورتی که خریدار ملک از تعهد خود مبنی بر عدم پرداخت ثمن معامله خودداری نماید. فروشنده میتواند با تقدیم دادخواست مطالبه ثمن معامله الزام او را از دادگاه بخواهد. وی میتواند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی محل زندگی خود دادخواست خود را طرح بنماید. مرجع صالح برای رسیدگی به این دعوا خواهان این اختیار را دارد که دعوا را در یکی از دادگاههای زیر طرح کند:

  • دادگاه محل اقامت خوانده
  • دادگاه محل انعقاد قرارداد
  • دادگاه محل انجام تعهد

البته اگر میزان ثمن معامله کمتر از مبلغ بیست میلیون تومان باشد در صلاحیت شورای حل اختلاف می‌باشد .

وکیل‌ بیمه

دعاوی با موضوعات بیمه، یکی از بیشترین پرونده‌های موجود در دادگستری ها هستند. موضوع بیشتر این پرونده ها، اختلاف حادث بین بیمه گذار و شرکت بیمه در خصوص خسارات وارده است. خسارت میبایست توسط بیمه‌گر (شرکت بیمه) پرداخت بشود. در این حین است که شخص بیمه‌گذار به وکیل حقوقی متخصص در امر بیمه احتیاج دارد. حال وکیل حقوقی در قزوین در امر بیمه چه کسی است و چه تفاوتی با سایر وکلا دارد؟ وکیل متخصص در امر بیمه چه کسی است؟ تعدادی از وکلا، با در پی گرفتن علاقه و استعدادی که در خود سراغ دارند، تخصص در امر بیمه را برای وکالت تخصصی خود انتخاب می‌کنند.

اینگونه است که به عنوان «وکیل بیمه‌ای» نامیده میشوند. وکلای متخصص بیمه، هم می‌تواند از سوی شرکت‌های بیمه به کار گرفته شود. اما در اکثر دعاوی حقوقی او میتواند وکالت شخص بیمه‌گذار را قبول نماید. و به نوعی طرف مقابل دعوای شرکت های بیمه شود.

۴_وکیل اداره کار

وکیل حقوقی متخصص در حوزه اداره کار به شخصی گفته میشود که دارای تخصص و مهارت در حوزه پرونده های مربوط به قراردادها ی کار میان کارفرما و کارگر است. از یک طرف وی دارای پروانه وکالت است. به خوبی می تواند علاوه بر مشاوره تخصصی در حوزه کارگر و کارفرما به عنوان یک فرد دارای تخصص و متبحر نیز وکالت پرونده های در این حوزه را قبول بنماید. در مراجع حل اختلاف و دادگستری حضور پیدا کند. وکیل متخصص در امر کار جزو کسانی محسوب میشود که دارای تجربه ی زیادی در حوزه پرونده هایی است که به اداره کار و کارگر و کارفرما مربوط میشود. به دلیل سابقه کاری و صرف هزینه و تخصص در امر اداره کار و پرونده های متعدد موفقی که داشته است، می تواند تمامی اطلاعات و علم لازم را به مراجعان خود ارائه دهد. تا در رویه قضایی و اداری کنونی کمتر دچار مشکلات متعدد در این حوزه بشوند. به اشخاصی که درگیر پرونده هایی در حوزه اداره کار می‌باشند توصیه می کنیم که رسیدگی و جریان دادرسی پرونده های متعلق به خود را از همان بدو امر به وکیل متخصص اداره کار در قزوین بسپارند. پرونده هایی که در این حوزه قرار دارند به طور معمول دارای حساسیت زیادی هستند. لازم و نیاز است تا یک وکیل متخصص و متبحر که دارای علم و تجربه در امر اداره کار است آنها را پیگیری کند و به نتیجه برساند.

وکیل ارث و تقسیم ترکه

۳ عنصر مهم از عناصر سازنده ارث و قوانین آن هستند:

  • وارث (شخصی که از متوفی ارث می برد)
  • ماترک (اموال شخص متوفی)
  • مورث (متوفی)

پس از فوت شخص ابتدا نیاز است که وضعیت اموال وی بررسی بشود. برای این کار اضافه بر بررسی کردن وصیت نامه، باید گواهی حصر وراثت نیز اخذ شود. یکی از معضلاتی که در خصوص ارث وجود دارد، مربوط به عدم آگاهی افراد از مسائل مربوط به این موضوع است. خیلی از اشخاص دقیق نمی دانند که آیا جزو وراث متوفی محسوب می شوند یا خیر. اگر قرار است که از مورث اموالی به ارث ببرند، میزان سهم الارث آنها به چه میزان است. همچنین قوانین و رویه و مراحل تقسیم اموال برای وی مبهم و پیچیده است. وکیل برای ارث و ماترک در این شرایط اضافه بر روشن کردن ابهامات موجود در پرونده تقسیم ارث، انجام کارهای اداری آن را نیز بر عهده می‌ گیرد.

دیوان عدالت اداری

اگر چنانچه حق و حقوق مردم را نهادهای دولتی و عمومی به هر دلیلی رعایت نکنند، یک مرجع عالی برای پیگیری این گونه موارد در نظر گرفته شده که این مرجع دیوان عدالت اداری نام دارد. دیوان عدالت اداری مهم ترین مرجع قضایی رسیدگی به شکایات مردم از سازمان های اداری و اجرایی در کشور محسوب می شود. بر اساس اصل ۱۷۳ قانون اساسی زیر نظر رئیس قوه قضائیه اداره می شود. متشکل از شعب بدوی، تجدید نظر، هیات عمومی و هیات های تخصصی است.

در اصل 173 قانون اساسی آمده است:

به ‌منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مأمورین یا واحدها یا آئین‌ نامه ‌های دولتی و احقاق حقوق آنها، دیوانی به نام دیوان عدالت اداری زیر نظر رئیس قوه قضائیه تأسیس می‌گردد. حدود اختیارات و نحوه‌ عمل این دیوان را قانون تعیین می‌ کند.

هدف از تشکیل این مرجع رسیدگی به حقوق مردم و برقراری عدالت است. همچنین دیوان صلاحیت این را نیز دارد که آیین نامه های مصوب که با قوانین کشور و احکام شرعی مغایرت دارد را باطل نماید. دیوان عدالت اداری تنها مرجع تظلم خواهی مردم از دستگاه های اداری و اجرایی است. احکام صادره از سوی قضات این دیوان بسیار پر اهمیت می باشد. از همین رو تدقیق در رسیدگی به پرونده ها و همچنین تسریع رسیدگی از مهم ترین خواسته های مردم در این گونه پرونده ها است.

وکیل اجرای احکام مدنی

اجرای احکام مدنی بدین معنی است که رای قطعی صادره از سوی دادگاهها را در مرجع مخصوصی به نام دادگاههای اجرای احکام در خصوص محکوم علیه به موقع به اجرا بگذارند . ابتدا پس از گذشت مهلت‌های مشخص شده و قطعی شدن رای صادره از سوی دادگاه محکوم له (شخصی که رای به نفع او صادر شده است) میتواند از دادگاه صادر کننده رای تقاضای صدور اجراییه بنماید.

پس از صدور اجراییه محکوم له میتواند با مراجعه به دادگاه اجرای احکام تقاضای اجرای رای را از جمله پرداخت محکوم به (چیزی که بین محکوم له و محکوم علیه بدان حکم شده است) از سوی محکوم علیه یا توقیف اموال وی بابت فروش و در نهایت با جلب محکوم علیه (شخصی که رای به ضرر اوست) او را اجبار به پرداخت محکوم به نماید. صدور اجراییه با دادگاه نخستین صادر کننده رای است حتی اگر از سوی دادگاه تجدید نظر صادر و یا تایید شده باشد.

اجرای احکام به اعمالی می گویند که باعث اجرایی شدن حکم صادره از سوی دادگاه می شود. اجرای احکام یکی از پر اهمیت ترین مراحل دادرسی می باشد. زیرا صدور حکم اگر جنبه اجرایی نداشته باشد، بی ارزش می باشد. محکوم له بدون اجرای حکم به حق و حقوق خود نمی رسد. در نتیجه می توان گفت که تمام مراحل قضایی و رسیدگی و صدور حکم بی نتیجه و بی ثمر خواهد بود.

اجرای حکم به وسیله دادورز در قسمت اجرای احکام، دادگاه صادر کننده اجرائیه انجام می پذیرد. در صورتی که تمام یا قسمتی از عملیات اجرایی باید در حوزه دادگاه دیگری به عمل آید، مدیر اجرا، انجام عملیات مزبور را به قسمت اجرای دادگاه آن حوزه ارجاع می دهد. در حوزه اجرای احکام، داشتن یک وکیل حقوقی در امر اجرای احکام با تجربه و متخصص در این امر نتیجه بسیار مثبتی در پی خواهد داشت و بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

در حوزه اجرای احکام نکات و استثناها و تبصره های زیادی در قانون آیین دادرسی مدنی و اجرای احکام مدنی وجود دارد. فقط یک وکیل اجرای احکام متخصص و متبحر و با تجربه در این زمینه از آن ها آگاهی دارد. با استفاده از علم و تجربیات خود می تواند جریان دادرسی را به نفع موکل خود اداره کند. در نهایت می توان گفت که شما در صورت سپردن این امر به یک وکیل حقوقی اجرای احکام در خصوص انجام پرونده اجرای احکام خود، در واقع شانس خود را در موفقیت در پرونده افزایش می دهید.

وکیل اجرای احکام با تجربه، با تخصصی که در خصوص اجرای احکام دارد و علم و تسلط کامل که به قوانین در حوزه اجرای احکام دارد، می تواند به بهترین شکل ممکن پرونده اجرای احکام موکل خود را تا موفقیت هدایت کند. داشتن یک وکیل متخصص در امر اجرای احکام، در پرونده های اجرایی بسیار مفید و مثمر ثمر بوده و باعث به ثمر نشاندن و احقاق حق موکل خود پس از صدور رای قطعی دادگاه باشد.

قیمت وکیل حقوقی

در این مطلب، سعی شده است در مورد هزینه وکیل حقوقی و نیز عوامل تاثیرگذار بر آن به طور کامل و جامع توضیح داده شود. 
در سال های اخیر پرونده های حقوقی افزایش چشم گیری داشته. حضور وکیل حقوقی بیش از پیش نیاز است. زیرا تجربیات وکیل متخصص حقوقی بسیار راه گشا خواهد بود. بسته به عوامل مختلف افراد تمایل دارند با یک وکیل حقوقی مشاوره داشته و یا پرونده حقوقی خود را به آنها بسپارند.

هر چند عوامل بسیار زیادی باعث بوجود آمدن اینگونه پرونده ها باشد ولی نمی شود از داشتن اهمیت وکیل حقوقی در فزوین غافل شد. حتی می‌توان گفت در برخی از پرونده‌ها وجود وکیل نتیجه را برمی گرداند. اما نکته با اهمیت در این زمینه هزینه وکیل حقوقی است.

حق الوکاله در واقع مبلغی است که موکل در قبال انجام کار و زحمت وکیل در راستای انجام فعالیت او در پرونده، به وی می پردازد. نرخ وکیل حقوقی در پرونده های مختلف متفاوت بوده و بستگی به عوامل متعددی دارد،که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.

عوامل موثر در تعیین هزینه وکیل حقوقی

همانطور که خواندید مسائل زیادی بر حق الوکاله وکیل تاثیرگذار می باشد. هرشخصی با توجه به شرایط خود و وکیل مورد نظر به انتخاب وکیل متخصص در امور مربوط به پرونده خود دست به انتخاب می زند.

به عنوان مثال: شخصی ساکن استان تهران است،ولی پرونده وی در استان قزوین می باشد. به همین دلیل تمایل دارد برای پیگیری بیشتر و بهتر پرونده، وکیل حقوقی در قزوین انتخاب نماید. یا شخص دیگر ملاک در انتخاب وکیل را جنسیت وکیل قرار می دهد.

برخی از مهمترین عوامل در تعیین حق الوکاله وکیل حقوقی عبارتند از:

نوع پرونده حقوقی

پرونده حقوقی دارای انواع مختلفی است. مثلا دعاوی ملکی اعم از اثبات مالکیت،رفع تصرف عدوانی،خلع ید و .... است. هر کدام از این پرونده‌ها دارای شرایط و حالات مخصوص به خود می‌باشد. طبیعتا هزینه وکیل در اموری که در شورا حل اختلاف حل و فصل می شود نسبت به سایر پرونده های حقوقی کمتر می باشد.

تجربه وکیل حقوقی

قطعا یکی از مهمترین عوامل انتخاب وکیل و نیز تعیین میزان دستمزد وی، تجربه وکیل مدنظر است. هر چه تجربه و سابقه وکیل بالاتر باشد، احتمال پیروزی در پرونده بیشتر است. به همین جهت حق الوکاله وی بالاتر از سایر وکلا خواهد بود.

محل فعالیت وکیل حقوقی

بدون تردید محل دفتر وکیل اعم از این که تهران باشد یا قزوین، در مکان گران تر شهر باشد یا متوسط و میزان کارمندان دفتر و …. در میزان حق الوکاله دریافتی موثر است.

مرحله رسیدگی پرونده حقوقی

یکی دیگر از عوامل در تعیین حق الوکاله مرحله رسیدگی به پرونده است. یعنی ممکن است پرونده در مرحله بدوی، تجدیدنظر خواهی و یا فرجام خواهی باشد. قاعدتا هر مرحله دارای حق الوکاله جداگانه می‌باشد. چون برای هرمرحله باید دادخواست جداگانه تنظیم و ارسال نمود.

آیا هزینه وکیل حقوقی مقدار مشخصی دارد؟

از سوالاتی که اکثر موکلین از وکلا دارند آن است که میزان دقیق هزینه وکیل حقوقی چقدر است؟

طبق آیین نامه تعرفه حق الوکاله دعاوی حقوقی و مالی بدین شرح است:

  1. تامبلغ پانصد میلیون ریال=هشت درصد بهای خواسته 
  2. نسبت به مازاد بر مبلغ پانصد میلیون ریال تا دو میلیارد ریال = هفت درصد بهای خواسته 
  3. نسبت به مازاد بر مبلغ دو میلیارد ریال تا ده میلیارد ریال = پنج درصد بهای خواسته
  4. نسبت به مازاد بر مبلغ ده میلیارد ریال تا سی میلیارد ریال = چهار درصد بهای خواسته
  5. از مبلغ سی میلیارد ریال به بالاسه درصد بهای خواسته

تعیین دقیق میزان حق الوکاله پس از انجام مشاوره تخصصی و نیز بررسی دقیق پرونده با توافق طرفین مشخص می شود. مبلغ حق الوکاله می تواند از تعرفه قانونی بیشتر و یا کمتر باشد. بنابراین، هر وکیل با توجه به تجربه و تخصص خود و نیز معیارهایی که برای خود قائل است، شرایط پرونده و میزان رفت و آمدی که برای گرفتن دادنامه باید انجام دهد، حق الوکاله خود را اعلام می‌نماید.