وکیل تجاری کیست؟ مشاوره حقوقی وکیل مجرب برای شرکت در قزوین

معرفی بهترین وکیل تجاری برای مشاوره حقوقی،‌ حل و فصل دعاوی حقوقی،‌ اسناد تجاری، ورشکستگی، برات، چک، طرح دعوا برگشت خوردن چک در قزوین.

لیست بهترین وکیل تجاری در قزوین

وکیل تجاری

در این مقاله:

  • وکیل تجاری
  • وکیل شرکتها
  • وکیل اسناد تجاری
  • وکیل تجار و ورشکستگی

اگر برای دعاوی تجاری خود وکیل می خواهید

  • با شماره ما تماس بگیرید
  • از ما در واتس اپ مشاوره بگیرید
  • درصد پیروزی خود در پرونده را بالا ببرید
انتخاب کنید

وکیل تجاری کیست؟

وکیل تجاری شخصی است که در حل و فصل مسائل حقوقی صاحبان مشاغل و شرکت های تجارتی تخصص دارد. آنها وکلای منحصر به فردی هستند که در مسائل حقوقی تخصص کسب کرده اند. با تمرکز بالاتری خدمات حقوقی تخصصی و دقیق تری را به تجار، کسبه و شرکتها ارائه می نمایند. وکیل تجاری با دیدگاه های ویژه صاحبان مشاغل و شرکت ها با موضوع تجاری آشنا می شود. سپس لوازم تحقق این دیدگاه ها را با ایجاد یک محیط حقوقی امن برای صاحب کسب و کار و مشاغل و شرکتها فراهم می کند.

وکیل تجاری را میتوان در سه دسته کلی جای داد

  1. وکیل شرکتها
  2. وکیل اسناد تجاری
  3. وکیل تجار و ورشکستگان

که در مطالب ذیل به بررسی هریک از آنها میپردازیم

وکیل شرکتها

به وکیلی گفته میشود که دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری است. در زمینه قراردادها و انجام امور مرتبط با شرکتها دارای تخصص و دانش کافی و لازم باشد. در رویه به طور معمول اینگونه است که وقتی وکیلی حرفه و تخصص خود را وکالت در امور شرکتها قرار میدهد، از قبول سایر موضوعات مانند وکیل دعاوی حقوقی، دعاوی کیفری و وکیل خانواده اجتناب نموده. در نتیجه بیشترین فعالیت وکالتی خویش را به وکالت برای شرکتهای تجاری متمرکز میکند. دعاوی مربوط به شرکتها اصولاً به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1. دعاوی مربوط به ارکان و اشخاص داخل شرکت مانند:
    • مجامع عمومی
    • ثبت و تشکیل شرکت
    • سرمایه شرکت
    • ارکان شرکت مثل هیات مدیره، مدیر عامل و بازرسان شرکت
  2. دعاوی مربوط به شرکت و اشخاص خارج از شرکت به عنوان مثال: 
    • شرکت ها و اشخاص دیگر که با شرکت قراردادی دارند. 
    • شرکت ها و اشخاص دیگر  که از محصولات و خدمات شرکت استفاده میکنند .

شرکت ها باید قبل از طرح هرگونه دعوا از مشورت تخصصی وکیل متخصص دعاوی تجاری استفاده نمایند. این یکی از اساسی ترین تصمیماتی است که شرکتها باید از آغاز تشکیل و تاسیس شرکت بگیرند. به بیان دیگر، معمولا رویه اینگونه است که ابتدا شرکت دعوایی را طرح نموده یا علیه شرکت طرح شده است. سپس نسبت به استفاده از وکیل دادگستری اقدام میکنند. در حالی که باید از زمان آغاز تشکیل شرکت و پیش از حادث شدن اختلاف از علم و مشاوره حقوقی وکیل متخصص شرکتها استفاده نمایند. مشاوره حقوقی وکیل شرکت بدین گونه است که وکیل در انجام کلیه امور شرکت حضور می‌یابد. راهکارهای قانونی را همواره به شرکت ارائه مینماید. رعایت حقوق و منافع شرکت را در تنظیم قراردادها و دعاوی رعایت میکند.

وکیل تجاری با پروانه پایه دادگستری

وکیل اسناد تجاری

امروزه گرفتن مشاوره از موسسه حقوقی در قزوین، یکی از ارکان اصلی شرکت ها و کسب و کارهای پر رونق می باشد. همچنین داشتن یک وکیل متخصص تجاری یکی از نیازهای اساسی شرکت ها می باشد. زیرا هر چقدر نقل و انتقالات مالی بیشتر باشد امکان بروز اختلافات و مشکلات بیشتر می شود.

اسناد تجاری ۳ قسم هستند:

  1. برات
  2. سفته
  3. چک

برات برای نقل و انتقال سرمایه

یکی از راههای نقل و انتقال سرمایه در خصوص فعالیت های تجاری میباشد. درحال حاضر با گسترش یافتن فعالیت های تجاری و معامله ها ی ناشی از آن استفاده کردن از این سند رواج پیدا کرده است. در اسناد تجاری دو عامل سرعت و امنیت نقل و انتقالات اهمیت فراوانی دارد. به عنوان مثال:

  1. شخص اول که به شخص دوم مدیون است.
  2. از شخص سوم نیز طلب دارد.
  3. شخص دوم میخواهد طلبش را در تاریخ مشخص و معین از شخص سوم به نفع خود دریافت کند.

شخص اول را برات دهنده، شخص دوم دارنده برات و شخص سوم برات گیر نامیده میشوند. سند تجاری برات مطابق ماده ۲۲۳ قانون تجارت میبایست موارد زیر را دارا باشد:

  • قید کلمه برات بر روی برگه
  • تاریخ نوشتن برگه‌برات
  • نام شخص برات‌گیر
  • تعیین کردن مبلغ
  • تاریخ پرداخت وجه
  • محل پرداخت مبلغ
  • نام شخصی که مبلغ باید به ایشان پرداخت گردد (دارنده‌برات)
  • ذکر این که برگه حاضر، نسخه چندم از سندبرات است.

نکته بسیار پر اهمیت آن است که اگر یکی ازموارد بالا در براتی که صادر می‌شود ذکر نشود آن برگه اعتبار مختص برات را ندارد و به عنوان یک سند عادی محسوب میشود.

چک برای پرداخت وجه

چک، یکی از رایج ترین وسیله هایی است که برای پرداخت کردن وجه تحت استفاده قرار می گیرد. با استفاده از انواع چک ها نظیر چک عادی، چک مسافرتی و رمز دار، افراد می توانند نقل و انتقالات پولی خود را انجام دهند. چک، ارکانی دارد که ارکان آن، شامل صادر کننده، دارنده چک و محال علیه یا بانک می باشد.

انواع چک

چک عادی: چکی است که صاحب حساب، آن را در وجه اشخاص دیگر صادر می نماید. این نوع از چک ها، اعتبار پرداخت شدن ویژه ای ندارند. تنها به اعتبار شخص صاحب حساب، باید به آن ها، اطمینان کرد و میبایست نسبت به ثبت آن، در سامانه صیاد اقدام نمود .

چک تایید شده: این چک ها، اعتبار پرداختی بالاتری نسبت به چک های عادی دارند. چونکه بانک، وجود وجه چک را در حساب، تایید می نماید. به این ترتیب که مبلغ موجود در حساب صادر کننده را به میزان مبلغ مندرج در چک، جدا و مسدود می کند. سپس وجه تایید شده را، تنها به شخصی که چک در ید اوست، پرداخت می نماید.

چک تضمین شده یا بانکی: چکی است که به تقاضای مشتری، توسط بانک صادر می شود. این چک، در وجه خود بانک صادر کننده آن و یا یکی از شعب همان بانک خواهد بود. مزیت این چک، تضمین پرداخت وجه، توسط بانک است.

چک رمز دار یا بین بانکی: چکی است که به تقاضای مشتری، توسط بانک، برای یکی از بانک های دیگر در سطح کشور، صادر می شود. این چک ها همراه با رمز صادر می شوند.

چک مسافرتی: در عرف، تحت عنوان تراول چک، شناخته شده است. در واقع، چکی است که توسط بانک، صادر می شود و مبلغ چک، بر روی آن درج شده است.

چک مدت دار یا وعده دار: چکی است که امروز، برای مدتی بعد صادر میشوند و تاریخ صدور و سررسید آن تفاوت دارد. مثلا تاریخ صدور چک، ۰۸/ ۷/ ۱۴۰۰ اما تاریخ سر رسید چک، ۱۲/۰۸/ ۱۴۰۰ باشد.

روشهای طرح دعوا در صورت برگشت خوردن چک

1- درخواست صدور اجراییه از اداره ثبت: دارنده چک می تواند فهرستی از دارایی های صاحب چک را به اداره اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت تقدیم کند. او می تواند از طریق واحد اجرای ثبت، درخواست بازداشت یا توقیف اموال صادر کننده چک را بنماید. باید به این نکته نیز توجه نمود که در صورت سپری شدن یک سال از تاریخ ابلاغ آن اجرائیه، اگر متقاضی اجراییه موفق به معرفی فهرستی از اموال صادر کننده چک نشود، میبایست ۵% از مبلغ چک را به عنوان هزینه اجرایی به سازمان مذکور بپردازد.

2- درخواست صدور اجراییه از دادگستری: در این روش شخص دارنده چک میتواند به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند. در ادامه، درخواست صدور اجراییه نسبت به چک برگشت خورده را از دادگستری بنماید. دادگاه نیز بدون تشریفات و رسیدگی اجراییه را صادر می‌نماید.

۳_طرح دعوای مطالبه وجه: شخص متقاضی با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، میتواند در خصوص چک به طرفیت صادر کننده طرح دعوا بنماید. دادگاه در این روش با دعوت از طرفین اقدام به رسیدگی مینمایند.

۳: سفته

سفته نیز یکی از اسناد تجاری محسوب میشود. به موجب آن امضا کننده‌ سفته متعهد می‌شود. در موعد تعیین شده یا عندالمطالبه، مبلغی را در وجه فرد گیرنده ذکر شده در سفته بپردازد. در زمان قدیم به علت خطرات انتقال پول نقد از جایی به جای دیگر، صاحبان کسب و کار یا تجار از آن استفاده می‌کردند. در قبال آن کارمزدی به‌صورت سفته، به‌نام خود و در جایی دیگر به بانک می‌پرداختند. از جمله راههای وصول سفته در صورت امتناع صادر کننده صرفا میتوان به طرح دعوای حقوقی در دادگستری اشاره نمود.

وکیل ورشکستگی

برخی اوقات تاجر و یا شرکت تجارتی نمیتواند بدهی هایش را پرداخت نماید. به این حالت ورشکستگی می گوییم. قانون تجارت حمایت های ویژه ای را برای شرکت های تجاری و اشخاص تاجر در نظر گرفته است. مطابق با ماده ۱ قانون تجارت، تاجر شخصی است که شغل معمولی خود را معاملات تجارتی قرار دهد. شغل معمولی بدین معنی است که جنبه امرار معاش داشته باشد و شخص این عمل را تکرار بنماید . پس شخص با یکبار انجام دادن عملیات تجارتی یا از روی تفریح انجام دادن این گونه عملیات، تاجر محسوب نمی شود .

۳ نوع ورشکستگی داریم

  1. ورشکستگی عادی
  2. ورشکستگی به تقصیر
  3. ورشکستگی به تقلب

۱_ورشکستگی عادی: مطابق تعریف بالا به ناتوان شدن تاجر در بدهی هایش بدون سوء نیت میگویند .ولی دو فرض دیگر ورشکستگی جرم تلقی شده و مجازاتی به همراه دارند.

۲_ورشکستگی به تقصیر: مطابق ماده ۵۴۲ قانون تجارت در موارد ذیل هر تاجر ورشکسته ممکن است ورشکسته به تقصیر اعلان شود.

۱- اگر به حساب دیگری و بدون آن که در مقابل عوضی دریافت نماید تعهداتی کرده باشد، که نظر به وضعیت مالی او در حین انجام آن تعهدات فوق‌العاده باشد. ۲- اگر عملیات تجارتی او متوقف شده و مطابق ماده ۴۱۳ این قانون رفتار نکرده باشد. ۳- اگر از تاریخ اجرای قانون تجارت مصوب ۲۵ دلو ۱۳۰۳ و ۱۲فروردین و ۱۲ خرداد ۱۳۰۴ دفتر نداشته باشد. دفاتر او ناقص یا بی‌ترتیب باشد. در صورت دارایی وضعیت حقیقی خود را اعم از قروض و مطالبات به طور صحیح معین نکرده باشد (مشروط بر این که در این موارد مرتکب تقلبی نشده باشد).

۳_ورشکسته به تقلب: مطابق ماده ۵۴۹ قانون تجارت هر تاجر ورشکسته که دفاتر خود را مفقود نموده باشد. قسمتی از دارایی خود را مخفی کرده باشد. به طریق مواضعه و معاملات صوری از میان برده باشد. همچنین هر تاجر ورشکسته که خود را به وسیله‌ی اسناد و یا به وسیله‌ی صورت دارایی و قروض به طور تقلب به میزانی که در حقیقت مدیون نمی‌باشد مدیون قلمداد نموده است ورشکسته به تقلب اعلام و مطابق قانون جزا مجازات می‌شود.